Info

 

Uppdaterad:

 

26 Februari:

Det är trist att det inte händer mer här inne, men jag har inte övergett hoppet, det ska ni veta. 24 timmar om dygnet och ibland känns det som om man behövt åtminstone 8 tilll. :)

Det enda pyssliga jag haft tid med är att måla köksluckor! Haft ledigt i en hel vecka och köket kommer att vara klart ikväll så att vi kan få tillbaka vårt matbord. Visserligen är de sista luckorna då hanterbara men inte genomtorra förrän om ett par dagar. Det stod 48 timmar på burken men när de hänger på plats så skadas de inte. Hemmet är en tillfällig målarverkstad.

Nästa steg är att köra och köpa dämpare så att de inte låter så högt när man stänger. De gamla har försvunnit sedan länge och det är ju också ett 30 år gammalt kök vi talar om. Exakt lika många år som min dotter! Var tar tiden vägen? :) JAG är ju ung?! *ler*

 

Ha en fortsatt skön helg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemmet är en tillfällig målarverkstad.

 

 

 

 

 

27 januari:

Jag kommer att skapa en flik där jag beskriver lite mer kring mitt arbete i Lyckoteket. En gren som tar allt mer tid, men det är som komplement till Pysslan och jag kommer aldrig att kunna sluta med mina idéer eller hantverk. Däremot har jag varit skrämmande dålig med att uppdatera denna sida. Det mesta sker på Facebook nu för tiden. Om ni märker att jag slackar lika mycket igen får ni gärna ge mig lite smäll på fingrarna. :)

maila till info@arvell.se så att jag får fart.

Ha en fantastisk fortsättning på årets första månad!

 

 

28 april:

Tiden springer iväg och nu för tiden så är det Facebook som gäller. Det går snabbare med uppdateringar och bilder når flera personer snabbt. Där sker också mina utlottningar med mera.

Är du nyfiken på vad jag hittar på nu för tiden så är det där du ska kika. Här är jag pinsamt långsam med uppdateringar och bilder. Ber om ursäkt över detta, men skäms inte. Ni har ju länk här till vänster! ;)

Välkommen till min facebooksida!

 

6 augusti: Det finns tre platser kvar till betongkursen så det är inte för sent ännu.

Möjlighet finns att vara under tak och att fika inomhus så vädret ställer inte till det för oss.

Ja, orkan är kanske ingen hit, men det får vi hoppas att vi slipper. :)

 

Evenemang!

Den 16 augusti kör jag en betongkurs i Rögle skola.

En fullspäckad dag då jag delar med mig av mina erfarenheter kring betonggjutning och hypertufa. Vi fikar medan jag berättar om allt från förberedelser till efterbehandling.

I kursen ingår allt material och alla verktyg du behöver för dagen, plus enkel lunch och fika. Du får ta med dig vissa redskap hem så att du kan fortsätta skapa direkt.

Dessutom får du ett kompendium, så du slipper till och med anteckna själv. :)

Min tanke är att du ska kunna hinna minst två gjutningar men få med dig kunskaper för vidare experiment hemma.

 

Pris 750:- och det är bindande anmälan för att jag ska kunna skaffa alla redskap och material. Max 8 deltagare.

Vill du veta mera, hör av dig!

Varmt välkomna!

 

 

26 juni:

Nu har jag lagt ut tre hönor i II sortering då de är gjorde i nedan nämnda betongbatch.

Det finns två som du själv kan döpa - kommer ytterligare en - och det är bara att höra av sig så skickar jag fler bilder och lite större, kanske. Så att det går att se.

Om du inte vill se dem "live" förstås. Jag visar gärna upp dem efter överenskommelse.

Välkommen att höra av dig. :)

 

Ännu mer produktiv har jag varit. Gjöt en trampsten till trädgården där jag ville ha mönstret från ett vackert papper jag köpt på Illums Bolighus i Köpenhamn, men fick mera. Glittret fastnade också och jag tänker att jag ska försöka bevara det genom att vaxa. Det ska bli flera stenar naturligtvis och kanske inte samma form, men samma tjocklek är ju att föredra när man ska lägga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS! På facebook lottar jag ut tre kvadratiska kort - alternativt ett hjärta i kornell - till de som skriver en kommentar i det inlägget. Lycka till!

 

 

 

 

25 juni:

 

Idag upptäckte jag en trist sak. Tydligen har jag fått en säck betong som inte håller samma höga kvalitet som vanligt.

Detta föranleder att jag sänker priset på en del som får klassas som II sortering. Och ett erbjudande om byte eller prissänkning till en som redan köpt.

Det är sådant som händer och jag har genom åren fått slänga en del som blivit misslyckat trots timmar man lagt ner, men jag är strax på bana igen! :)

 

Onsdag 24 juni:

 

Tänk så snabbt tiden går. Och som allt växer trots avsaknaden av sol och värme här i södra delarna. Det var länge sedan det var så låga temperaturer som nu här i Skåne.

Härom veckan ville jag spraylacka en höna och det slutade med förskräckelse. Det var tydligen så låg temp att lacket klumpade sig och bildade lite snölikt täcke istället på min stackars höna.

Bara att avbryta, torka av, ta in och piffa om. Nu är den äntligen klar och levereras imorgon.

Samtidigt har jag lyckats få klar en som saknar hem. Är du sugen på en egen betonghöna i din trädgård så kika in under "Försäljning".

Skickar er en SOLIG kram så att ni får lite värme i varje fall. ;)

 

 

Torsdag 4 Juni:

 

Idag är det examensdag för våra lokförare på mitt dagjobb. Det blir middag i skolans restaurang och säkert vemodigt för många som under ett och ett halvt år tillbringat en stor del tid tillsammans. Nu skingras de över landet till förhoppningsvis nya utmaningar och arbete.

Själv tänker jag direkt efter jobbet både hjälpa en vän och min mamma med lite praktiska bestyr som kräver min "touch" tydligen :) och sedan försöka få ur ännu en höna ur formen.

Detta är inte det mest enkla kan jag upplysa om och jag är nu ägare till ett par av ny ras. Kallar dem Perserhöns! Trubbnosiga som de är. *ler*

Vi håller tummarna för att Augusta är tjusigt spetsnäbbad eller? ;)

 

 

Måndag 18 maj:

 

Som sagt, det är svårt att hålla sig aktiv här men jag har nu gjutit ett par små hönor till och varit i London på lite inspirationsresa. Huvudet är fullt av idéer och det är tiden som är en bristvara emellanåt. Fast det är ju så klart så att trots att man kan prioritera annorlunda ibland, så är det jätteviktigt att unna sig att "göra ingenting" emellanåt.

Den sista helgen i Maj lutar det åt att jag tillsammans med en god vän som syr fina saker, ska stå på Vannaröds slott och visa upp lite av mina alster.

Det kommer att bli blandad kompott då jag inte har så mycket tid på mig att producera, men är nyttigt att samla och sammanställa det som redan är klart. I dagsläget är det utspritt och lite svårt att överblicka.

Så, kanske ses vi i Sösdalatrakten?

 

Ha en fortsatt underbar vårvecka!

Kram

 

Söndag 1 mars:

 

Det visar sig vara svårt att hålla igång arbete, firma med två "ben" och det kreativa samtidigt.

Lyckoteket som det ena benet får heta har fått lite av min uppmärksamhet på sistone.

Det har blivit några årsstjärnor och jag har också dragit igång en cirkel i intuitionsövningar.

När det gäller Pysslan på facebook så är jag klar med beställningarna på hönor och längtar efter våren så att jag kan gjuta några fler.

Just nu är det inomhusväder och jag målar tavlor.

Då jag inte har plats hemma tänkte jag lägga ut några till försäljning.

Det är av mina privata tavlor så de ingår inte i firman, men självklart får man kvitto ändå.

Kortmakeriet har fått väldigt lite plats dessvärre, men som ni förstår har jag inga problem att fylla mina dagar.

Med förhoppning att hinna uppdatera lite mer frekvent lämnar jag er att fortsätta njuta av den annalkande våren. Vi har första mars idag! :)

 

Söndag 28 september:

 

Idag har jag målat lite i mina nya lokaler. Fick hjälp av en klurig man så att jag fick tillgång till vatten trots lite mankemang först.

Min rosa lilla CD-spelare är på plats och jag har avnjutit både U2 och Totta Näslund m.fl. artister till arbetet.

Det är nu vitt och fint och börjar arta sig.

Snart kan jag flytta in hyllan och börja organisera! :)

 

Måndag 22 september

 

Idag blev det klart med chefen att jag får möjlighet att gå ner 20 procent i arbetstid. Jag kommer därigenom att kunna frigöra en hel arbetsdag åt firman.

Förhoppningsvis innebär det att ni snart kommer att se lite evenemang här också.

Bl.a. har jag planer på kurser i att göra eget papper och i betonggjutning vad det lider.

Men först, ställa den nya lokalen i ordning. Kommer bilder vad det lider.

 

Söndag 21 september

 

Nu är jag tillbaka på nytt försök. Sade upp domänen då jag inte tyckte att jag kan få ordning på det hela, men ångrade mig igen och tänker att jag inte ska ge upp så lätt! :)

Alltså är jag här igen.

 

Men, jag har startat en facebooksida för Pysslan. Där hittar du mer nyheter och uppdateringar än på denna sida som jag upplever som lite "statisk" och svår att ändra i.

 

Här i galleriet hittar du lite av sådant jag gjort förr.

Mina nya hönor och kycklingar hittar du främst på facebooksidan.

Önskar en underbar höst!

 

 

Lördag 16 november

Idag har jag äntligen tid att ägna mig åt skapande igen. Har en hel omgång betongsaker som ligger och väntar i mitt lilla förråd och det ska bli spännande att få se hur de blev, mina gjutningar. :)

Ska fixa till ett par tomtar också så att de är klara för försäljning och jag lägger ut bilder när de är klara.

Efter att äntligen ha fått en sovmorgon värd namnet, intagit starkt svart kaffe och har en obokad dag framför mig kanske jag kan göra stordåd! ;)

Ibland undrar jag om vi inte borde ta och boka tid med oss själva? Sådan tid som vi faktiskt sätter av åt att få lov att göra saker vi älskar - eller absolut ingenting - för att må riktigt bra. Allt fler går in i den berömda "väggen" och utbudet av saker som lockar och drar ökar hela tiden samtidigt som vi aldrig är onåbara. Jag tror att själen absolut kan må bra av lite pyssel, eller introspektion så att vi inte glömmer bort oss själva under vardagslivet.

Må Väl där ute!

 

 

 

Fredag 15 november

 

Som ni ser går det långsamt framåt just nu. Detta för att jag inte riktigt hittat rytmen med detta verktyg, som jag nu förstått mer är anpassat efter statiska sidor där man skapar en sida som sen ska se likadan ut över tiden.

Jag söker en mer levande hemsida med nyheter (om man nu kan kalla det så) och nya alster.

Min fina dotter har lovat kika lite på en egen lösning, men jag vill att hon prioriterar sin skola, så vi kör på så länge.

Under helgen kommer jag därför att jobba hårt för att få lite nytt "överst" trots att det innebär att jag måste möblera om för varje ny sak. Allt går - utom tennsoldater och nyfödda - har jag hört.

Trevlig Helg på er!

 

 

Lördag 9 november

 

Det går långsamt framåt med mina alster då jag måste vänta några dagar innan jag kan ta ur formarna. Kanske är jag lite överdrivet försiktig, men efter att i min iver ha öppnat den stora ängeln och degraderat den stackaren genom att bryta av vingarna, vill jag undvika att göra samma misstag igen. Alltså får de härda tills betongen är stark nog att tåla lite misshandel medan jag klär av den.

Bilderna på mina nya änglar flyttas nu över till fliken försäljning så snart jag vitlaserat dem.

Har lite funderingar kring hemsidan här. Är inte säker på att jag utnyttjar alla finesser, men jag förstår mig inte riktigt på hur man bygger den.

Så innan jag bygger vidare ska jag ta en vardag och använda mig av supporten, chatta med experterna och tala om vad det är jag vill ha och uppnå. Vore trist att få gråa hårstrån för att jag jobbar bakvänt. ;)

Ni får därför avvakta till nästa vecka innan det kanske händer lite större saker här inne.

Men jag har nu satt en helt ny änglaform. Bild och pris kommer så snart jag fått godkänt resultat.

Har också bestämt mig för att ha både första- och andrasortering med något lägre pris.

Håll utkik under kommande vecka.

Med önskan om en fortsatt skön helg!

Pia

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved